Stekkerblog welkom

Stekkerblog

Hier vind u stekkernieuws & natuur artikeltjes!

Wij hebben een nieuwe site en zijn vanaf nu bereikbaar op "destekkertjes.be".

Beste Stekkertjes, Stekkers en ouders

Na een fantastisch kamp zijn we blij jullie de kalender voor alweer een nieuw werkjaar voor te stellen. Net zoals de voorbije jaren zit die weer boordevol leuke en afwisselende activiteiten.

Zo trekken de Stekkers al meteen op uitstap naar Nederland, daar gaan we op een eiland nabij Rotterdam de natuur induiken.Ook de Stekkertjes maken een aantal leuke uitstappen, waaronder een bezoek aan het natuurhistorisch museum, een winterwandeling en een camouflagespel.

De start van het werkjaar zou ook niet compleet zijn zonder de jaarlijkse dia-avond natuurlijk. Op vrijdag 16 oktober zijn jullie allen uitgenodigd in de parochiezaal van Oostveld, waar we na een lekkere portie spaghetti kunnen terugkijken op het vorige werkjaar in foto’s. Breng gerust ook je vriendjes en familie mee!

Wij kijken er heel erg naar uit, hopelijk is dat bij jullie hetzelfde en zien we je veel op de activiteiten

Groetjes, De Leiding

Dag Stekkers, Stekkertjes en ouders

We zijn alweer halfweg het werkjaar, met tal van fantastische activiteiten zoals het (nu al befaamde) stekkerweekend en de sporenzoektocht in Bulskampveld achter de rug. Intussen hebben wij ook heel wat activiteiten bedacht voor de komende helft. We probeerden opnieuw een gevarieerde en boeiende kalender in elkaar te boksen. Zo gaan we uitgebreid bijleren over vleermuizen, sterren en het heelal en uiteraard over de natuur in het algemeen. Meer hierover vind je op de site (www.stekkers.be). Ook het kamp komt snel dichterbij, wij kijken er alvast erg naar uit. Ook hierover kan je verder meer informatie vinden in de rubriek 'tijdschriftje' op de site. Leden kregen het tijdschriftje bovendien al in de bus.

Ook buiten de vereniging zijn in Beernem tal van activiteiten te beleven rond natuur. Daarbij verwijs ik graag naar de Klimaathappening op 29 maart en de Bijenzaak op 25 april, beiden in het Psychiatrisch Centrum Sint-Amandus. Op de Bijenzaak is de Stekker(tje)sleiding ook aanwezig om de kinderworkshop in goede banen te leiden. We maken er bijenhotels terwijl de volwassenen luisteren naar verschillende sprekers die hun verhaal komen doen over bijen en alles wat daar bij komt. Inschrijven voor de workshop is verplicht, meer info vind je vanaf februari op www.bijenzaak.be.

Hopelijk zien we je op een van de volgende activiteiten! 

De leiding

Beste Stekkertjes, Stekkers en ouders,

 

Helaas zit de zomervakantie er al weer op. Maar niet getreurd, dit betekent namelijk dat er nieuwe activiteiten van de Stekker(tje)s aankomen! We beginnen dit werkjaar op 28 september met ‘the Big Jump’ voor de Stekkertjes en op 5 oktober met de afvaart van de Lesse voor de Stekkers, schrijf deze data dus al zeker in de agenda van mama en papa! Verder hebben we nog tal van leuke activiteiten voor jullie in petto, kijk snel op onze site voor het activiteitenboekje! (www.stekkers.be)

 

De dia-avond staat dit jaar ook weer op het programma, meerbepaald op zaterdag 11 oktober, een evenement waar wij al maanden naar uitkijken, en we zijn hoogstwaarschijnlijk niet de enigen. Het is een gezellige avond waarbij we allemaal samen eten en naar foto’s van het voorbije werkjaar en het fantastische kamp kijken.

 

Begin september kunnen onze vaste leden zich bovendien verwachten aan een bezoekje van de leiding. We komen de activiteitenboekjes bij jullie thuis leveren en we schrijven jullie (hopelijk) weer in voor het nieuwe werkjaar.

 

We hopen jullie zo veel mogelijk te zien op de activiteiten, tot dan!

 

Indien er nog vragen zijn, aarzel niet om ons te contacteren (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

 

Met vriendelijke groeten,

 

De leiding

Beste Stekker(tje)s,
 
Door omstandigheden wordt de combi-activiteit 'Dag van de natuur' van zondag 17 november verplaatst naar zaterdag 16 november.
Onze excuses hiervoor. We hopen dat je er alsnog bij kan zijn.
 
Tot dan!
 
De Stekkerleiding

Is klaar! Hier kan je het alvast downloaden, binnenkort zit het ook in jullie brievenbus!